mak-ork-jas-t650
Nowy
35 Przedmiotów
Maka orkiszowa w zależności od stopnia przemiału wykazuje różne właściwości i znajdzie zastosowanie jako składnik wielu potraw
Typ 405 - najbardziej oczyszczony typ maki, zawiera najmniej błonnika pokarmowego. Sprawdzi się do wypieku biszkoptów a także ciasta drożdżowego
Typ 650 - wyższy typ, który doskonale sprawdzi się w przygotowaniu bułek, ciast drożdżowych czy placuszków
Typ 1050 - typ z większą ilością błonnika, będzie dobra baza do wypieku lżejszego chleba, makaronu, bułek czy naleśników.
Typ 1850 - najwyższy typ maki cechujacy sie najwieksza ilością błonnika pokarmowego. Idealnie sprawdzi się do wypieku chleba razowego czy pełnoziarnistych naleśników. Ma najwięcej wartości odżywczych w porównaniu do innych typów, jednak nie nadaje sie do każdego rodzaju wypieków.
Skład: mąka orkiszowa typ 650
Brak produktów w tej kategorii.