mak-zyt-t720-5kg
Nowy
63 Przedmiotów
Mąka żytnia typ 720 wykorzystywana jest najczęściej do wypieku chleba. Nadaje się do przygotowywania wysokiej jakości zakwasu. Doskonale sprawdza się również przy wypiekach innego rodzaju, zarówno tych wytrawnych, jak i słodkich. Można z niej przygotować ciasto do pierogów oraz naleśników. Ze względu na charakterystyczną konsystencję ciasta żytniego i jego większą odporność na czerstwienie, doskonale sprawdzi się ona w przepisie na bożonarodzeniowe pierniki. Dla uzyskania pożądanych właściwości organoleptycznych można łączyć ją z innego rodzaju mąkami.
Wartość odżywcza | W 100g produktu | % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia |
---|---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 1428 kJ/ 337kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,7 g | 2,4 % |
W tym | ||
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 0,3 g | 1,5 % |
Węglowodany | 72,4 g | 28 % |
W tym | ||
Cukry | 2 g | 2,2 % |
Błonnik | 4,2 g | - |
Białko | 5,9 g | 12% |
Sól | 0,02 g | 0,3 % |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Brak produktów w tej kategorii.