Olej rzepakowy, to jeden z najczęściej wykorzystywanych przez nas olejów w kuchni. Za sprawą jego neutralnego smaku, możemy dodawać go zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich deserów. Olej rzepakowy, to niezastąpiona baza podczas przyrządzania pełnowartościowych sosów sałatkowych. Ponadto, wzbogaca on wartość odżywczą przygotowywanych przez nas koktajli oraz past kanapkowych na bazie grillowanych warzyw. Olej rzepakowy świetnie sprawdza się także podczas smażenia. Dodatkowo, bez przeszkód możemy dodawać go do pieczonych ciast i ciasteczek. Choć niewielu z nas zdaje sobie z tego sprawę, olej rzepakowy to także cenny składnik odżywczego peelingu do ciała. Wystarczy wymieszać go z cukrem lub odrobiną fusów po kawie i gotowe.
Warunki przechowywania:Olej rzepakowy należy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, najlepiej w temperaturze nieprzekraczającej 10oC. Po otworzeniu produktu, wskazane jest przechowywanie go w lodówce lub piwnicznej spiżarni i spożycie w ciągu najbliższych 30 dni. Uwaga! Osad wytwarzający się na butelce jest naturalnym procesem, nie należy się go obawiać.
Skład:nierafinowany olej rzepakowy - 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml
Wartość energetyczna –884kcal;
Tłuszcze – 100g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7,37g, jednonienasycone kwasy tłuszczowe – 63,3g, wielonienasycone kwasy tłuszczowe – 28,1g;
Węglowodany–0g;
Błonnik – 0g;
Białko –0g.
Brak produktów w tej kategorii.