Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności

zamknij

pes-dyn-lus-100g

VIVIO

Nowy

2 Przedmiotów

Ostatnie egzemplarze!

Pestki dyni łuskane 100g

5,00 zł

Tpay Szybkie Płatności
Tpay Szybkie Płatności

Dodaj do listy życzeń

Opis

Pestki dyni możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Doskonale sprawdzą się one podczas przygotowywania odżywczych koktajli, jak również porannej owsianki. Bez przeszkód można dodawać je do licznych sałatek oraz past kanapkowych. Pestki dyni świetnie pasują zarówno do drobiu, jak i ryb. Dla wszystkich tych osób, które cenią sobie słodkie przekąski, zalecamy dodanie pestek dyni do pysznych ciasteczek owsianych, domowych lodów lub batonów energetycznych.


Uprażone pestki dyni nadają się z kolei do samodzielnego jedzenia, do owsianki, musli, do koktajlów, jako dodatek do sałatek, zup, kanapek, owsianek i innych dań, do domowego chleba na zakwasie i przygotowania sosu w postaci pesto, używanego do makaronu, jako smarowidło do kanapek i dip do warzyw.


Prażone pestki dyni PRZEPIS
Odmierzyć właściwą ilość pestek dyni i przełożyć je na blaszkę.


Prażyć ok. 10-15 minut w niskiej temperaturze (ok. 100 stopni). Po uprażeniu powinny być chrupiące.


Uprażone pestki można przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku do miesiąca, a w lodówce dłużej. 


Składniki: Pestki dyni



„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej


(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


 

Opinie

Napisz opinię

Pestki dyni łuskane 100g

Pestki dyni łuskane 100g

4 innych produktów w tej samej kategorii:

  • Dołącz do nas

    i korzystaj z natury

Produkty BIO

Brak produktów w tej kategorii.