ryz-bas-1000g

DELIFOOD

Nowy

238 Przedmiotów

Ryż basmati 1000g

14,00 zł

Jak przygotować?Ryż biały basmati wymaga odpowiedniego przygotowania przed spożyciem. Pierwszym etapem jest namaczanie ziaren w wodzie. Powinno to trwać od pół godziny do nawet dwóch godzin. To sprawi, że ziarna wchłoną część wody i będą się równomiernie gotowały. Przy gotowaniu ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji. Na jedną porcję ryżu powinno przypadać półtorej porcji wody. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut. W tym czasie nie zdejmujemy pokrywki. Następnie wyłączamy ogień, czekamy około 5 minut i ryż jest gotowy do spożycia. Ten proces obróbki sprawi, że ziarna będą sypie, miękkie i aromatyczne.Do czego wykorzystać ryż?Ryż biały basmati posiada sz

Tpay Szybkie Płatności
Tpay Szybkie Płatności

Dodaj do listy życzeń

Opis

Jak przygotować?


Ryż biały basmati wymaga odpowiedniego przygotowania przed spożyciem. Pierwszym etapem jest namaczanie ziaren w wodzie. Powinno to trwać od pół godziny do nawet dwóch godzin. To sprawi, że ziarna wchłoną część wody i będą się równomiernie gotowały. Przy gotowaniu ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji. Na jedną porcję ryżu powinno przypadać półtorej porcji wody. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut. W tym czasie nie zdejmujemy pokrywki. Następnie wyłączamy ogień, czekamy około 5 minut i ryż jest gotowy do spożycia. Ten proces obróbki sprawi, że ziarna będą sypie, miękkie i aromatyczne.


Do czego wykorzystać ryż?


Ryż biały basmati posiada szerokie zastosowanie kulinarne. Sprawdzi się zarówno jako składnik dań słodkich i wytrawnych. Wykorzystasz go do przygotowania wartościowego śniadania, obiadu i kolacji. W kuchni azjatyckiej ryż basmati służy do przyrządzania potraw z drobiu, owoców morza oraz ryb. Wypróbuj poniższe przepisy z ryżem basmati i ciesz się niebywałą delikatnością jego ziaren.


Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


ryż biały Basmati


WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:


wartość energetyczna: 1555 kcal/367 kcal


tłuszcz: 1,03 g


w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,29 g


węglowodany: 80,89 g


w tym cukry: 0,33 g


białko: 7,51 g


błonnik: 1,8 g


sól: <0,01 g

Opinie

Napisz opinię

Ryż basmati 1000g

Ryż basmati 1000g

Jak przygotować?Ryż biały basmati wymaga odpowiedniego przygotowania przed spożyciem. Pierwszym etapem jest namaczanie ziaren w wodzie. Powinno to trwać od pół godziny do nawet dwóch godzin. To sprawi, że ziarna wchłoną część wody i będą się równomiernie gotowały. Przy gotowaniu ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji. Na jedną porcję ryżu powinno przypadać półtorej porcji wody. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut. W tym czasie nie zdejmujemy pokrywki. Następnie wyłączamy ogień, czekamy około 5 minut i ryż jest gotowy do spożycia. Ten proces obróbki sprawi, że ziarna będą sypie, miękkie i aromatyczne.Do czego wykorzystać ryż?Ryż biały basmati posiada sz

5 innych produktów w tej samej kategorii:

  • Dołącz do nas

    i korzystaj z natury

Kosmetyki do Ciała