Zastosowanie czubrycy zielonej w codziennej kuchni
Ze względu na jej wyjątkowy smak oraz cenne składniki, czubrycę zieloną możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów.
- Po pierwsze: bez przeszkód możemy dodawać ją do domowych past kanapkowych przygotowanych na bazie twarogu lub pieczonych warzyw;
- Po drugie: czubrycę zieloną warto zastosować podczas przygotowywania przetworów z ogórków, na przykład ogórków kiszonych;
- Po trzecie: czubryca zielona doskonale wzbogaci smak przygotowywanych przez nas zup oraz sałatek warzywnych;
- Po czwarte: w połączeniu z oliwą z oliwek, czubryca zielona świetnie sprawdzi się w formie smacznego sosu sałatkowego;
- Po piąte: czubrycę zieloną możemy dodawać do zapiekanek warzywnych oraz domowych soków i przecierów.
Sól, kukurydza, cząber, cukier, szczypiorek, czosnek, cebula, tymianek, rozmaryn, pasternak, papryka ostra, chili, kurkuma – barwnik naturalny.