Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności

zamknij

rod-200g

VIVIO

Nowy

184 Przedmiotów

Rodzynki Crimson 200g

6,00 zł

...

Tpay Szybkie Płatności
Tpay Szybkie Płatności

Dodaj do listy życzeń

Opis

Jak jeść rodzynki?


Suszone winogrona mogą być spożywane na surowo, jako samodzielna przekąska. Stanowią również popularny dodatek do ciast (serników, drożdżowych bab, pierników) oraz deserów. Namoczone w alkoholu (np. rumie) nabiorą niepowtarzalnego aromatu. Świetnie smakują w towarzystwie czekolady, doskonale komponują się z innymi bakaliami (migdałami i orzechami). Często dodaje się je do porannej owsianki lub musli. Wspaniale podkreślają smak wytrawnych dań. Stanowią dodatek do potraw mięsnych, ryb, bigosu i sałatek.


Dlaczego opadają w serniku? Kiedy dodać do ciasta drożdżowego?


Rodzynki na dnie sernika to zmora każdej pani domu. Co zrobić, żeby bakalie nie opadały na dno słodkich wypieków i wyglądały bardziej estetycznie? Pomóc może prosta sztuczka. Wystarczy namoczyć rodzynki w ciepłej wodzie lub mleku i obtoczyć w mące przed dodaniem do masy serowej lub ciasta. To powinno zapobiec opadaniu suszonych owoców na dno. W przypadku drożdżowych wypieków, najlepiej dodać rodzynki przed wyrastaniem ciasta, razem z cukrem i pozostałymi składnikami.


Składniki: rodzynki 99,5%, olej roślinny 0,5%.



„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej


(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


 

Opinie

Napisz opinię

Rodzynki Crimson 200g

Rodzynki Crimson 200g

...

29 innych produktów w tej samej kategorii:

  • Dołącz do nas

    i korzystaj z natury

Produkty BIO

Brak produktów w tej kategorii.