Zastosowanie wiórków kokosowych w codziennej kuchni
Wiórki kokosowe charakteryzują się wyjątkowym smakiem i aromatem. Na szeroką skalę wykorzystywane są one w kuchni azjatyckiej. Niemniej jednak, możemy ich również użyć podczas gotowania dań zgodnych z zaleceniami zdrowego odżywiania.
- Po pierwsze: wiórki kokosowe idealnie podkreślają smak porannych płatków owianych z dodatkiem świeżych owoców;
- Po drugie: wiórki kokosowe warto dodać do deseru jogurtowego lub koktajlu na bazie bananów i mrożonych malin;
- Po trzecie: produkt ten świetnie sprawdzi się w roli panierki do kurczaka, a nawet ryby;
- Po czwarte: wiórki kokosowe idealnie uzupełnią smak domowych ciasteczek zbożowych, świątecznego piernika, a nawet słodkich deserów lodowych. Można przygotować z nich również pełne smaku kuleczki kokosowe na bazie kaszy jaglanej;
- Po piąte: wiórki kokosowe bez przeszkód można dodawać do sałatek warzywnych oraz kaszy mannej z dodatkiem owoców. Taka kolacja z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym.
Składniki: wiórki kokosowe
.jpg)
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.