Ostropest mielony to jedna z wygodniejszych naturalnych form suplementacji sylimaryny. Rozdrobnienie produktu sprawia, że jest on niemal niewyczuwalny w większości dań i przekąsek. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do półpłynnych deserów, takich jak jogurty, owsianki czy musy. Można dodawać go również do koktajli i soków. Świetnie nadaje się także jako dodatek do wypieków, zarówno tych słodkich, jak i słonych. Zalecana dzienna dawka ostropestu to 2-3 łyżeczki.
Składniki: Ostropest mielony
Wartość odżywcza | W 100g produktu | % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia |
---|---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 1236kJ/297kcal | 15% |
Tłuszcz | 21g | 30% |
W tym | ||
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 4 g | 20% |
Węglowodany | 7 g | 2,7% |
W tym | ||
Cukry | 1 g | 1,1% |
Błonnik | - | - |
Białko | 20 g | 40% |
Sól | 0,01 g | 0,16% |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Brak produktów w tej kategorii.